Radioprogramma Poster keert terug NPO Sterren NL

Na precies 10 jaar brengt AVROTROS het radioprogramma Poster terug op de radio. Vanaf vanavond, zondag 4 september, is het programma te horen op de themazender NPO Sterren NL.

Poster

In Poster zijn dan elke week documentaire portretten te beluisteren van iconen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, waarin artiesten hun eigen verhaal vertellen.

Geschiedenis

Poster werd voor het eerst in 1973 uitgezonden bij de TROS, met Tom Mulder als presentator. Hij maakte het programma ruim 11 jaar. Vanaf 1984 namen respectievelijk Wim van Putten en Daniel Dekker het stokje over. In juni 2006 werd de laatste aflevering uitgezonden. En nu is het opnieuw Daniel Dekker die de herstart heeft geïnitieerd.

Zondagavond

“Nederland kent een rijke muziekgeschiedenis met tal van iconen. In Poster komen ze allemaal aan bod vertellen ze hun eigen verhaal, met vaak nieuwe verrassende wetenswaardigheden. Sterren NL is niet voor niets de bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek”, aldus Dekker. Poster wordt iedere zondag uitgezonden tussen 20.00 en 21.00 uur op NPO Sterren NL. De herhaling van het programma is op zaterdagavond 20.00 uur.De eerste aflevering is geheel gewijd aan de Limburgse band Rowwen Hèze.

Rowwen Hèze

Rowwen Hèze voorman Jack Poels vertelt in Poster hoe hun aanstekelijke liedjes tot stand komen. “De teksten die ik op papier zet moeten over 10 jaar nog steeds relevant genoeg zijn om te zingen, anders keur ik een geschreven tekst bij voorbaat al af”, zo vertelt hij aan presentator Daniel Dekker. “Bennie Jolink, van Normaal, adviseerde mij om geen liedjes over bier te maken. Wij waren eigenwijs want kort daarna schreven we ‘Bestel Mar’ en werd het uiteindelijk een grote hit”.  Na Rowwen Hèze volgen Posters met onder anderen Lee Towers (11 september), Willeke Alberti (18 september) en Wolter Kroes (25 september).

NPO Sterren NL is te beluisteren via DAB+, internet en via de Sterren NL app. De radiozender beschikt sinds kort niet meer over een website.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.