‘RadioReeks 50 jaar 3FM’ op KX Radio sluit af met special over jingles

Vandaag wordt de laatste uitzending van de ‘Radioreeks 50 jaar 3FM’ op KX Radio uitgezonden met daarin een special over jingles onder de naam ’50 jaar 3FM in 50 jingles’. De reeks – gemaakt en gepresenteerd door Arjan Snijders – begon op woensdag 1 juli 2015, er zijn in totaal 64 afleveringen gemaakt, waarvan 51 reguliere.

Jingles

“50 jaar 3FM in 50 jingles” beslaat in vormgeving de hele breedte van de popzender door de jaren heen; van Hilversum 3, Radio 3, Station 3 tot 3FM, en van de Avondspits via de Europarade en de Top 40 tot Zoekplaatje. De kortste jingle duurt 2 seconden (“Hartelijk bank”), de langste duurt 56 seconden (De openingsjingle van de Ko de Boswachter Show, en die is ook nog eens ingekort). En natuurlijk bestaat het jingle-item uit precies 50 jingles. “50 jaar 3FM in 50 jingles”, gemaakt door Jingleweb, duurt ruim 10 minuten en is woensdag te horen aan het eind van de allerlaatste RadioReeks op KX Radio.

Luisteren

De uitzending begint vandaag, woensdag 5 oktober, om 19.00 uur. Na uitzending komt het jingle-item ook beschikbaar via de website van KX Radio. KX Radio zelf is te beluisteren via DAB+ (kanaal 12C) en Internet.

Jingleweb

Jingleweb is een initiatief van het Genootschap radiojingles en -tunes. Het Genootschap radiojingles en -tunes telt twee leden: Jelle Boonstra en Benno Roozen, ze beheren samen een niet commerciële organisatie en hebben een archief opgebouwd van radiojingles en radiotunes die sinds 1945 op de Nederlandse radio te horen zijn (geweest). Verder bevat de collectie duizenden buitenlandse zogeheten jingle-demo’s. De twee leden werken samen met de grootste jingle-producenten in Nederland en de VS, met radio-technici, publieke, commerciële, landelijke, regionale en lokale omroepen, programmamakers en collega-verzamelaars.

Meer informatie over Jingleweb vind je hier. Veel audiofragmenten zijn te vinden via de Soundcloud-pagina van Jingleweb.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.