Radiozender Classic FM weer te horen via DAB+

Sinds vandaag, zondag 1 september, is Classic FM in een deel van Nederland weer te horen via de digitale ether (DAB+).

“Wens van de luisteraar”

Hiermee geven we invulling aan de wens van veel luisteraars en onze eigen ambitie om te groeien. DAB+ is de digitale opvolger van FM.”, aldus de radiozender eerder over de keus om weer te gaan uitzenden via DAB+.

Stopte in november 2017

De radiozender met aandacht voor klassieke muziek stopte in november 2017 met haar uitzendingen via DAB+. “Na het bestuderen van de cijfers en lang wikken en wegen heeft de nieuwe eigenaar de conclusie getrokken dat DAB+ een te klein aandeel van onze luisteraars bedient. Om de continuïteit van de zender te waarborgen is daarom besloten om vooralsnog niet langer te investeren in een DAB+frequentie.”, aldus de radiozender in een reactie destijds.

Randstad

De radiozender is te ontvangen via zendmasten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Goes en Amersfoort. “Dit zorgt voor een verspreidingsgebied van de Randstad tot aan Almere en Amersfoort, Den Bosch en Tilburg.”, aldus de radiozender. Het kan nodig zijn om de digitale radio opnieuw te laten scannen om Classic FM te kunnen ontvangen.

MTVNL

De radiozender maakt voor haar digitale etheruitzendingen gebruik maken van het DAB+-netwerk van exploitant MTVNL. Deze exploitant beschikt over een aantal regionale DAB+-kavels in Nederland die vooral in de Randstad een goede dekking hebben. Classic FM zendt via het DAB+-netwerk van MTVNL uit in een kwaliteit van 64 kbps.

Naast DAB+ is de radiozender ook te ontvangen via diverse (digitale) radiopakketten, Digitenne, satelliet en Internet.

Sociale media: