Radiozender Hollands Palet in regio Den Haag te horen via DAB+

Met ingang van vandaag is de radiozender Hollands Palet te horen in de digitale ether (DAB+) in de regio Den Haag. De radiozender is te horen op kanaal 10D in de regio Den Haag. Via dit kanaal zenden al enige tijd de publieke lokale omroepen Den Haag FM en Den Haag Totaal uit als onderdeel van een experiment voor digitale radio via de ether.

Lange voorbereiding

“Na lange voorbereiding is het dankzij de medewerking van de Stichting Haagse Omroep gelukt de populaire uitzendingen van Hollands Palet te ontvangen via het DAB+ kanaal 10D.”, aldus de radiozender in een persbericht. Den Haag FM en Den Haag Totaal zenden sinds 17 februari uit via de digitale ether in de regio Den Haag.

Apparatuur

De gemeente Den Haag heeft de aanschaf van de benodigde nieuwe apparatuur mogelijk gemaakt. De uitzendingen op experimentele basis van Den Haag FM, Den Haag Totaal en Hollands Palet duren in ieder geval tot 1 januari aanstaande. De drie radiozenders zijn in de regio Den Haag te ontvangen via DAB+ in een kwaliteit van 144 kbps.

Hollands Palet

Als zelfstandig radiostation bestaat Hollands Palet nu anderhalf jaar en is behalve via Internet ook via laagvermogen middengolf 1485 kHz in West Den Haag te ontvangen. Dagelijks veel non-stop muziek, waarvan veel van Nederlandse en Vlaamse bodem. In het weekend veel gepresenteerde programma’s. Meer informatie is te vinden op de website van de radiozender.