Radiozender Joe breidt van Vlaanderen uit naar Nederland

De Vlaamse commerciële radiozender Joe heeft sinds deze week ook een Nederlandse variant. De radiozender is momenteel alleen nog via Internet te beluisteren. Joe wordt in Nederland geëxploiteerd door Qmusic.

10 jaar

“In België bestaat Joe op 1 april precies 10 jaar. Een mooi moment om Joe internationaal uit te breiden en de Nederlandse luisteraar te verblijden met herkenbare muziek van de jaren ’80 tot nu.”, aldus de radiozender in een persbericht.

“Sterkte radiozender”

Dave Minneboo, Programmadirecteur Qmusic Nederland laat weten: “De radiozender is in België al jaren een sterke radiozender voor een wat meer volwassen doelgroep. Joe richt zich op de frisse veertiger en draait herkenbare hitmuziek van de jaren ’80 tot nu. We zien dit als een mooie uitbreiding van ons radio-aanbod.

Ochtendshow

Radio-dj Erik van Roekel, die in het weekend te horen is op Qmusic, gaat de ochtendshow van Joe voor zijn rekening nemen. Elke werkdag tussen 7.00 en 9.00 uur is hij te horen op de nieuwe zender. Van Roekel deed in 2011 mee aan het Q-college, een opleidingstraject van Qmusic voor jong talent. Hij kwam als winnaar uit de bus en kreeg zijn eigen programma in de nacht en later in het weekend.

Online

De radiozender geeft aan voorlopig alleen via Internet uit te zenden en er zijn geen concrete plannen om uit te breiden naar DAB+ of het digitale aanbod van aanbieder als Ziggo en KPN. Luisteren naar de radiozender kan hier of via deze pagina.