Koningsdag: radiozenders met aangepaste programmering

radio
Vandaag is het Koningsdag. Diverse radiozenders hebben hun programmering op deze feestdag, Koningsdag 2015, dan ook aangepast.

NPO Radio 1
Van 09.00 tot 14.00 uur presenteren Jeroen Snel, Ghislaine Plag en Elles de Bruin in het restaurant ‘Dordts Genoegen’ de feestelijke Koningsdag-uitzending op NPO Radio 1,  met uitzicht op het Scheffersplein. Bezoekers zijn welkom in de radiostudio, waar gasten als de bekende Dordtenaar Hans Berrevoets, Vorsten-redacteur Rick Evers en Oranje-biograaf Dorine Hermans langskomen. De band Radio Days zorgt voor live muziek. In de uitzending is ook ruimte voor discussie: jongeren met verschillende opvattingen over het Koningshuis vertellen of en hoe de nationale feestdag bij hen in de smaak valt. Ze gaan met elkaar in discussie over de vraag in hoeverre  Koningsdag 2015 echt vernieuwend te noemen is. In de Oranjekwis nemen Koningshuis-kenners het tegen elkaar op.

Van 14.00 tot 16.30 uur komt NPO Radio 1 live vanuit het Amsterdamse Vondelpark. Suzanne Bosman presenteert de uitzending rondom Koningsdag 2015 en praat met gasten als universitair docent Europese integratie Mathieu Segers, oud-Tweede Kamerlid Peter Rehwinkel, sportpresentator en auteur Mart Smeets en de Vlaamse Royalty-watcher Wim Dehandschutter. Verslaggevers volgen de feestelijkheden in de hoofdstad. De radio-uitzending op Koningsdag is een gezamenlijke uitzending van KRO-NCRV, EO, Omroep Max, AVROTROS en NOS. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+ (12C), diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Slam!Fm en 538
Radiozenders Slam!FM en Radio 538 brengen een live-verslag van hun Koningsdag-feesten in respectievelijk Alkmaar en Breda met daarbij optredens van vele artiesten. Beide evenementen zijn uitverkocht maar zijn dus voor iedereen te volgen op Slam! en 538. Het evenement 538Koningsdag is ook live te volgen via 538TV tussen 12.00 – 22.00 uur of via de livestream op Internet. Het evenement van Radio 538 is ook live te volgen via het Ziggo-evenementenkanaal op kanaal 999. SBS6 zendt tussen 23:20 en 00:00 uur een samenvatting uit. Slam!FM en 538 zijn te ontvangen via FM, DAB+ (11C) en wereldwijd via Internet

King’s Day MiX Marathon op FunX
De publieke radiozender FunX is gisteren al gestart met de King’s Day MiX Marathon. Vandaag gaat de marathon weer verder vanaf 13.00 uur. Tot 21.00 uur zijn dan onder andere mixes van Gregor Salto, Martin Garrix, Franklin Rodrigues en Moradzo te horen. De programmering vind je op de website van FunX. FunX is te landelijk te ontvangen via DAB+ (12C), in de vier grote steden via de FM en wereldwijd via Internet

Q-music start met Top 500 van de 10’s
Vandaag start Q-music voor de tweede keer met de Top 500 van de 10’s, de lijst van dit decennium dat binnen 5 jaar al voor vele nieuwe hits en artiesten zorgde. Tot en met vrijdag 1 mei, iedere dag tussen 10.00 en 19.00 uur, is de Top 500 van de 10’ste horen.