Radiozenders NPO besteden aandacht aan Koningsdag

De publieke radiozenders staan vandaag uitgebreid stil bij de viering van Koningsdag. Niet alleen NPO Radio 1 besteedt aandacht aan de 49e verjaardag van koning Willem-Alexander.

NPO Radio 1

NPO Radio 1 zendt vanaf 9.30 uur live uit vanuit Zwolle alwaar koning Willem-Alexander en koningin Maxima dit jaar Koningsdag vieren. Elk uur zijn er nieuwe gasten in de studio en live-schakelingen naar verschillende verslaggevers in Zwolle. Na een sfeerimpressie en voorbeschouwing van de route die het koninklijk paar gaat afleggen, wordt live verslag gedaan van het koninklijk bezoek aan Zwolle. Achteraf is er een uitgebreide nabeschouwing te horen

NPO Radio 2

Gijs Staverman rolt op Koningsdag in Gijs 2.0 een virtueel kleedje uit vanaf 12.00 uur. Op een online veiling kunnen luisteraars bieden op speciale artikelen met een mooi verhaal. Het topstuk van vorig jaar waren de zelfgebakken brownies van Gijs.

NPO Radio 5

De Tinekeshow is vandaag vanaf 12.00 uur te horen op NPO Radio 5 live vanaf Paleis Soestdijk. Omroep Max brengt ook een televisieprogramma vanaf 15.00 uur vanaf deze locatie op NPO 1. Presentatrice Tineke de Nooij viert vandaag haar 75e verjaardag live vanuit Soestdijk met verschillende gasten, optredens en mooie herinneringen aan vroeger. Tineke’s Verjaardag is tussen 12.00 – 14.00 uur te horen op NPO Radio 5.

FunX

FunX heeft een heuse ‘koning dj’: dj Irwan is van 13.00 tot 23.00 uur gekroond tot ‘koning dj’. Dj Irwan is de vaste dj van Chris Brown en werkt onder andere samen met Lil Wayne. Tijdens de shows draait hij mixes van zichzelf en van zijn vrienden waaronder The Partysquad, Gregor Salto en DJ Biggi. FunX is te beluisteren in de vier grote steden via FM, landelijk via DAB+ en de digitale kabel en wereldwijd via Internet.

Live luisteren naar de radiozender van de NPO kan eenvoudig via deze link.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.