“Rob Stenders wordt zenderbaas Radio Veronica”

Rob Stenders wordt de nieuwe zenderbaas van van Radio Veronica. Volgens het Algemeen Dagblad zou de deal met Talpa Radio van John de Mol al rond zijn.

“In gesprek”

Stenders is nu nog te horen op NPO Radio 2 waar hij voor BNNVARA het programma Platenbonanza maakt. Talpa Radio bevestigt de gesprekken met Stenders, maar spreekt nog niet van een akkoord. “Het klopt dat we met Rob in gesprek zijn en dat we in de afrondende fase zitten. Het is nog niet afgerond“, aldus een woordvoerster van Talpa tegenover het Algemeen Dagblad.

Leegloop bij NPO

Rob Stenders is niet de eerste DJ die overstapt van de NPO naar Talpa Radio. Eerder al ging Giel Beelen van NPO 3FM naar Radio Veronica en onlangs werd bekend dat Gerard Ekdom een overstap maakt van NPO Radio 2 naar Radio 10. Radio 10 is ook onderdeel van Talpa Radio.

Transfers

Eerder deze week werd duidelijk dat Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte de ochtendshow van Gerard Ekdom op NPO Radio 2 overnemen. Daarnaast zijn er deze week nog meer mutaties te melden in het radiolandschap. Domien Verschuuren stapt op over NPO 3FM naar Qmusic. Marieke Elsinga is vanaf dit najaar te horen in de ochtendshow van Qmusic. Zij gaat deze ochtendshow samen presenteren met Mattie Valk.