Ronde van Zwitserland met Tom Dumoulin live op Eurosport

De 81e editie van de Ronde van Zwitserland is tot en met zondag 18 juni live te volgen bij Eurosport. Ook Tom Dumoulin doet mee aan deze editie.

Dumoulin

Tom Dumoulin maakt na zijn Giro-overwinning weer zijn eerste kilometers in een meerdaagse etappekoers. De winst in Italië plus het feit dat er twee tijdritten op het programma staan, maakt Dumoulin bovendien tot één van de favorieten voor de eindzege. In 2015 werd de Limburger al eens derde in de Tour de Suisse.

Sterk deelnemersveld

Behalve Tom Dumoulin worden ook de Nederlanders Wout Poels, Wilco Kelderman – hij reed vorig jaar in Zwitserland nog een dag in de leiderstrui – en Steven Kruijswijk aan de start verwacht. Hetzelfde geldt voor internationale toppers als Peter Sagan, Olympisch kampioen Greg van Avermaet, Ion Izagirre, drievoudig winnaar Rui Costa en titelverdediger Miguel Ángel López.

Parcours

Het parcours van ‘Zwitserland’ herbergt dit jaar een aantal imposante bergritten, waarbij die naar de Tiefenbachferner – in de zevende etappe op vrijdag 16 juni – in Oostenrijk het meest in het oog springt. De slotklim gaat in 14,2 kilometer met 9,5% omhoog.

Exclusief

De hele ronde is live en exclusief te volgen bij Eurosport. Het commentaar bij de beelden komt van José Been en co-commentator Bobbie Traksel. De Ronde van Zwitserland is – in verband met het finaleweekend van Roland Garros – op de eerste twee dagen uitsluitend live te volgen op Eurosport 2; de overige dagen op Eurosport 1. De koers is bovendien van begin tot einde live te zien via de Eurosport Player.