RTL 7 blijft ook komende drie jaar darten uitzenden

RTL 7 blijft ook de komende drie jaar de dartswedstrijden van de dartsbond PDC uitzenden. De mannenzender heeft het contract hiervoor verlengd.

PDC

RTL7 bericht vandaag in een persbericht dat de zender het contract met Matchroom Sport voor drie jaar heeft verlengd. Dit betekent dat RTL 7 de komende drie jaar alle grote televisietoernooien van de dartsbond PDC op televisie brengt. Van de Premier League Darts en de Grand Slam of Darts tot aan het prestigieuze WK.

“Geweldig nieuws”

Zenderdirecteur RTL 7, Marco Louwerens: “Ik vind het geweldig dat we dit nieuws vandaag, op de laatste dag van weer een fantastisch WK, bekend kunnen maken. Darts lijkt almaar populairder te worden en naast de gevestigde namen als Van Gerwen, Van Barneveld en Klaasen, timmeren steeds meer Nederlandse talenten aan de weg. Darts hoort bij RTL7, dus ik ben dolblij met deze nieuwe overeenkomst.”

Seizoen

Het nieuwe dartsseizoen start van 27 tot en met 29 januari in Milton Keynes met The Masters. Vier dagen later (2 februari) is de openingsavond van de Premier League 2017 in Leeds. In deze spannende competitie nemen de tien beste spelers van de wereld het tot eind mei tegen elkaar op.

Kijkcijfers

Momenteel is het wereldkampioenschap van de dartsbond PDC bezig en dit wordt ook live uitgezonden op RTL 7. Zondag 1 januari werden de halve finales van het WK erg goed bekeken. Meer dan 1,6 miljoen Nederlanders keken naar de wedstrijden waar onder andere Michael van Gerwen won van Raymond van Barneveld. RTL 7 behaalde zondagavond een marktaandeel van 12,7 procent en was daarmee de best bekeken commerciële televisiezender.

Finale WK

Vanavond is op RTL 7 de finale van WK Darts van de PDC te zien. De wedstrijd gaat tussen de Schot Gary Anderson en de Nederlander Michael van Gerwen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.