RTL Group brengt Franse radiostations onder bij Groupe M6

RTL Group heeft vandaag aangekondigd dat het de Franse radiozenders RTL, RTL2 en Fun Radio (als bedrijf bekend als Pole Radio RTL) onder zal brengen bij Groupe M6.

Groupe M6

Groupe M6 omvat de in Frankrijk (en Zwitserland) vrij te ontvangen zenders M6, W9, 6Ter, M6 Boutique alsmede de betaalzenders Paris Premiere, Teva, M6 Music, Serie Club en Girondins TV.

Best beluisterde Franse radiozenders

De radiozender RTL die een generalistisch format hanteert met veel informatie en nieuws, is een van de best beluisterde Franse radiozenders die met Radio Luxembourg een geschiedenis kent die teruggaat tot 1933. Het huidige RTL bestaat sinds 1966 en kent sinds 1986 FM-frequenties. RTL2 bestaat in haar huidige vorm sinds 1995 en Fun Radio bestaat sinds 1985.

216 miljoen euro

Groupe M6 zal 216 miljoen euro betalen aan RTL Group om de drie radiostations volledig over te nemen. Groupe M6 is op haar beurt voor 48,26 % in handen van RTL Group die daarmee de controlerende aandeelhouder is (en van de radiozenders blijft).

Gecombineerd bedrijf

Met de transactie wordt in Frankrijk een gecombineerd radio- en televisiebedrijf gevormd, aangezien de RTL-radiozenders en Groupe M6 tot nu toe gescheiden opereren. RTL Group en Groupe M6 beloven dat de transactie geen journalistiek-inhoudelijke consequenties zal hebben.

De bedoeling is dat met de reclameverkoop efficiency behaald kan worden en ondersteunende afdelingen kunnen worden samengevoegd. Groupe M6 is overigens net als RTL Group beursgenoteerd.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.