RTL integreert RTL XL Premium in streamingdienst Videoland

RTL gaat eind augustus de premium variant van RTL XL integreren in de streamingdienst Videoland.

On-demand

Via RTL XL Premium is het mogelijk om programma’s vooruit te kijken en programma’s terug te kijken zonder reclame-onderbrekingen. RTL heeft al eerder aangekondigd zich in de toekomst te gaan richten op één on-demand videodienst.

Kosten

RTL XL Premium kost momenteel 3,99 euro per maand en Videoland kost 8,99 euro per maand. Om gebruik te maken van de premium-diensten van RTL XL zal de abonnee dus dieper in de buidel moeten tasten voor Videoland. Abonnees van Videoland hebben momenteel al automatisch toegang tot de premiumdiensten van RTL XL.

Combinatie

Om de RTL XL-abonnees tegemoet te komen biedt RTL de mogelijkheid om tot 1 oktober hun account kosteloos kunnen uitbreiden met Videoland. De combinatie RTL XL en Videoland is tot december beschikbaar voor 3,99 euro. Daarna gaan kijkers 6,99 euro betalen.

RTL XL blijft

Een woordvoerder van RTL geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat de dienst RTL XL voorlopig niet helemaal gaat verdwijnen. “Fragmenten en programma’s kun je blijven kijken met reclame op RTL XL. Alleen RTL XL Premium gaat naar Videoland. Afleveringen vooruitkijken doe je dus daar“, aldus het mediabedrijf in een reactie.

NLZIET

Via de overkoepelende on-demand dienst NLZIET (NPO, Talpa en RTL) blijft het mogelijk om programma’s van RTL vooruit te bekijken.