RTL International: Duitse RTL voor buiten Europa start op 18 januari

Het Duitse RTL start op 18 januari met een tv-zender die vooral bedoeld is voor buiten Europa onder de naam RTL International.

Best of

De nieuwe zender zal programma’s uitzenden van de Duitse RTL-zenders RTL, Vox, N-TV alsmede de andere Duitse RTL-zenders. Vanaf de start zal RTL International te zien zijn in Canada (Bell), Zuid-Afrika (Deukom/Satelio), Georgie, Australie (FlipTV). Vanaf februari is de zender ook in de Verenigde Staten te zien bij Charter Communications.

Concurrentie

De nieuwe zender gaat de concurrentie aan met ProSiebenSat.1 Welt en Deutsche Welle TV, waarbij de zender alleen tegen meerbetaling te zien is. Bekende Duitse programma’s als RTL Aktuell, RTL Nachtjournal, Punkt12, EXplosiv-Das Magazin, worden rechtstreeks uitgezonden, ook series als Alarm fur Cobra 11, Autobahnpolizei en Doctor’s Diary zullen op RTL International te zien zijn evenals regionale nieuwsuitzendingen van RTL Nord, RTL West en RTL Hessen.

Online

De bedoeling is dat in maart de zender ook online beschikbaar zal komen en ook nog een applicatie voor op mobiele telefoons zal worden gelanceerd. De zenders RTL, RTL II, RTL Nitro, Super RTL, Vox en (nieuwszender) N-TV zijn in Europa vrij beschikbaar op satelliet.

Nederland

Ziggo, de grootste Nederlandse televisiedistributeur verspreidt de Duitse versie van RTL gecodeerd in het standaardpakket (smartcard benodigd), en ook KPN IPTV distribueert RTL in het standaardpakket. De Duitse RTL wordt inmiddels al tientallen jaren gedistribueerd in Nederland, nog voordat het Nederlandse RTL startte.

Website RTL International: http://www.rtl-international.de

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.