RTL tevreden over groeicijfers VOD-dienst Videoland

Het klantenbestand van RTL’s video-on-demand-dienst Videoland groeide in de eerste drie maanden van 2018 met 40%. Hoeveel abonnees de dienst heeft wil RTL niet bekend maken. RTL is tevreden over de groei van de dienst.

Kijkduur

Ook de kijkduur is volgens RTL verbeterd. Per sessie kijken Videoland-abonnees gemiddeld 2,5 uur naar series, films en documentaires, een stijging van 30 minuten (2 uur in 2017). Videoland weet zijn abonnees ook steeds langer aan zich te binden. Het aantal betalende klanten dat het abonnement na registratie niet verlengt, daalde in het eerste kwartaal namelijk met 44% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Succesvolle series

Deze positieve impuls is volgens RTL onder andere toe te schrijven aan succesvolle series als ‘Nieuwe Buren seizoen 3’ en ‘The Handmaid’s Tale’. Maar ook het derde seizoen van ‘Temptation Island’, wat bij Videoland wekelijks vooruit kon worden gekeken, heeft massa’s kijkers naar het platform getrokken.

Speciale Temptation Island

Lucien Brouwer, CCO bij RTL, licht toe: “Videoland is 100% gericht op de Nederlandse kijker. Dat het werkt, bewijzen we onder andere met ‘Temptation Island’. Het programma is niet alleen een groot succes op televisie, maar ondertussen ook groot online en op social. Daarom brengen we vanaf juni voor onze abonnees een extra en absoluut spraakmakend seizoen van ‘Temptation Island’ dat alleen bij Videoland te zien is. Daarnaast hebben we twee formats waarin verleiders bekend van ‘Temptation Island’ een hoofdrol spelen, ‘De Beste Verleiders’ en ‘I Love You Tattoo’. Niemand hoeft deze zomer dus door zonder zijn favoriete guilty pleasures. Zeker niet nu we vanaf 1 april overal in de Europese Unie te bekijken zijn.

Nieuwe series

Brouwer vervolgt: “Dit kwartaal komt Videoland met nog meer mooie titels. Zo brengen we eind april exclusief het tweede seizoen van de hitserie ‘The Handmaid’s Tale’ en komt er binnenkort een nieuwe Videolanddocu uit. Daarnaast zijn we voor Videoland een contentsamenwerking aangegaan met VICE. Dat betekent dat we het product van eigen bodem verrijken met een uiteenlopende reeks VICE-documentaires.

Sociale media: