RTL Z gaat sleutelen aan avondprogrammering

De nieuwszender RTL Z gaat vanaf maandag wijzigingen doorvoeren in haar avondprogrammering. Dit bericht RTL Nederland vandaag. “De zender komt met een scherper opgebouwd schema dat de kijker beter moet bedienen”, aldus het persbericht van RTL Nederland.

Gekeken naar kijkgedrag

Bij de nieuwe indeling van de avond is volgens zenderdirecteur Marco Louwerens goed gekeken naar het kijkgedrag: “We willen, zoals gebruikelijk na de start van een nieuwe zender, de puntjes op de i zetten”. Dat vertaalt zich door naar een nieuwe indeling: “We brengen vanaf maandag een avondvullend aanbod van interessante programma’s, afgestemd op de nieuwsgierige kijker van RTL Z.”

Avondprogrammering

De herhaling en compilatie van ‘Z Today’ komt te vervallen, ‘Van Liempt Live’ schuift een half uurtje op en start vanaf maandag om 22.00 uur. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de themaprogramma’s van de zender: ‘Bright TV, ‘Money Talks’, ‘Toekomstmakers’, ‘Dunk! Opinie Zonder Omweg’ en ‘Z in zaken’. Ook worden andere Z-gerelateerde series toegevoegd zoals ‘Undercover Boss’ en ‘Secret Milionair’. De dagprogrammering van RTL Z blijft onveranderd. De nieuwe avondprogrammering gaat maandag 2 november van start.

RTL Z

RTL Z is voorlopig alleen te zien bij aanbieders Ziggo, KPN Interactieve televisie, Vodafone, Solcon, FiberNL en Sparql. Andere aanbieders zouden nog in onderhandeling zijn met RTL Nederland voor doorgifte. Aanbieder Kabelnoord heeft al aangegeven de zender RTL Z definitief niet te gaan doorgeven. De kabelaanbieder heeft aangegeven niet te kunnen voldoen aan de eisen voor de doorgifte die RTL Nederland heeft opgelegd. Sinds kort is de livestream op Internet van RTL Z stopgezet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.