RTV Gouwestad blijft lokale omroep gemeente Gouda

RTV Gouwestad mag zich ook de komende vijf jaar de publieke lokale omroep van de gemeente Gouda noemen.

RTV Gouwestad en GoudaFM

Naast de huidige omroep, RTV Gouwestad, was ook de commerciële lokale omroep GoudaFM in de race voor de lokale publieke omroeplicentie voor Gouda. Een ruime meerderheid stemde woensdagavond voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de licentie aan RTV Gouwestad te geven.

Vernieuwen

De gemeenteraad heeft wel aangegeven dat de lokale omroep RTV Gouwestad moet gaan vernieuwen. De gemeenteraad ziet graag dat de lokale omroep zich meer gaat richten op sociale media en samenwerking zoekt met andere media in Gouda.

Buiten de boot

De andere gegadigde voor de licentie, GoudaFM, valt met de keuze voor RTV Gouwestad buiten de boot. De radiozender is al jaren actief als lokale commerciële zender. GoudaFM heeft een radio- en televisiekanaal op de kabel in Gouda. De uitzendingen gaan op commerciële basis gewoon door.

“Bedankt voor de complimenten”

“GoudaFM bedankt alle gemeenteraadsleden voor de gegeven mooie complimenten aan GoudaFM. Van fris, innovatief, betrokken en modern. GoudaFM zal voorlopig doorgaan als commerciële lokale omroep en zich blijven inzetten voor de inwoners van Gouda en promotie van de stad.”, aldus de radiozender in een reactie.

Besluit

Het Commissariaat voor de Media zal het definitieve besluit nemen over de uitzendvergunning voor de lokale omroep van Gouda. Hierbij volgt de instantie in de meeste gevallen en het advies van de gemeente zelf.

Sociale media: