RTV Katwijk en Bollenstreek Omroep gaan mogelijk streekomroep vormen

De lokale omroepen Bollenstreek Omroep (BO) en RTV Katwijk gaan mogelijk een streekomroep vormen. Dit berichten beide omroepen op hun website. De gemeenteraden in de Bollenstreek krijgen na de zomer een voorstel tot de vorming van een streekomroep.

Samenwerken

De gemeentes in de Bollenstreek en Katwijk willen dat de omroepen nog beter gaan samenwerken. Peter Vente, bestuurslid bij Bollenstreek Omroep: ‘Ze willen financieel extra bijdragen in ruil voor een goede streekomroep.’ Vicevoorzitter van de vereniging RTV Katwijk Bart van der Pol: ‘We staan niet negatief tegenover een fusie’.

Randvoorwaarden

Het behouden van eigen radiofrequenties is een van de randvoorwaarden. Er moet volgens de besturen gekomen worden tot een situatie waarbij recht wordt gedaan aan beide imago’s.

Onderzoek

Omroep BO verkeert in financiële nood en heeft vorig jaar om extra financiële bijdragen gevraagd aan haar uitzendgemeenten. Dat is toegezegd en er is ook direct een onderzoek gestart naar de toekomst van BO. Daaruit komt het advies om het voortbestaan van BO te garanderen een streekomroep te vormen met RTV Katwijk, én zich te huisvesten op één locatie.

Omroep West

Bollenstreek Omroep kondigde onlangs aan meer te gaan samenwerken met de regionale omroep Omroep West. Verslaggevers van Omroep West werken meerdere dagen per week vanuit de Bollenstreek aan verhalen voor zowel de regionale als de lokale omroep. Een soortgelijk samenwerkingsverband heeft Omroep West ook al met de WOS (Westland), Studio Alphen en Unity.nu (Leidse regio).