(C) Mediamagazine

Meer samenwerking tussen Omroep West en Bollenstreek Omroep

Omroep West en de Bollenstreek Omroep (BO) werken sinds enige maanden intensief samen. Vandaag is die samenwerking bekrachtigd met het afleveren van een speciale ‘Omroep West-Bollenstreek Omroep-auto’ op de redactie van BO in Noordwijk.

Samenwerking

Verslaggevers van Omroep West werken meerdere dagen per week vanuit de Bollenstreek aan verhalen voor zowel de regionale als de lokale omroep. Een soortgelijk samenwerkingsverband heeft Omroep West ook al met de WOS (Westland), Studio Alphen en Unity.nu (Leidse regio).

“Impuls voor de journalistiek in de Bollenstreek”

De journalistiek in Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse en Hillegom krijgt hiermee een impuls, zowel kwalitatief als kwantitatief. En dat is hard nodig in tijden dat de regionale en lokale journalistiek onder druk staat.’, aldus Henk Ruijl, waarnemend hoofdredacteur van Omroep West. ‘

“Blij”

Ard Zandbergen, hoofdredacteur van BO, is ‘ontzettend blij met de samenwerking met Omroep West’. ‘Wij kunnen nu ook meer in video aandacht besteden aan het nieuws in de Bollenstreek. Wij zijn grotendeels een vrijwilligersorganisatie en kunnen slechts incidenteel tv maken. Met de kennis en mankracht van Omroep West maken we nu meer online video en tv. We merken dat ons publiek dat enorm waardeert.

Financiële problemen

Onlangs kwam nog in het nieuws dat Bollenstreek Omroep tegen financiële problemen aanloopt en graag extra subsidie ziet van de gemeenten waarvoor de omroep uitzendt.

Sociale media: