Extra financiële steun voor lokale omroep Bollenstreek

De lokale omroep voor de regio Bollenstreek, BO, krijgt een extra financiële injectie van de gemeenten waardoor de lokale omroep uitzendt. Dit bericht het Leidsch Dagblad.

Financiële nood

Begin vorige maand werd bekend dat de lokale omroep in financiële nood zat. De lokale omroep heeft te maken met stijgende kosten waardoor de begroting niet meer rond kwam. Door deze toegenomen kosten had de omroep het zo zwaar dat de twee arbeidskrachten wellicht ontslagen moesten worden.

Gaten worden gedicht

De gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Teylingen en Hillegom dichten volgens het Leidsch Dagblad nu gezamenlijk de financiële gaten die voor BO in dit kalenderjaar zijn gevallen. Hierdoor heeft de omroep weer even lucht.

Meer omroepen in financiële problemen

Omroep BO is zeker niet de eerste lokale omroep in Nederland die te maken heeft met financiële uitdagingen. Vanuit de regering worden er nu plannen gemaakt om de financiering van lokale- en streekomroep beter te regelen.

Samenwerking

Bollenstreek Omroep kondigde onlangs aan meer te gaan samenwerken met de regionale omroep Omroep West. Verslaggevers van Omroep West werken meerdere dagen per week vanuit de Bollenstreek aan verhalen voor zowel de regionale als de lokale omroep. Een soortgelijk samenwerkingsverband heeft Omroep West ook al met de WOS (Westland), Studio Alphen en Unity.nu (Leidse regio).