RvC Omroep West: Geen sprake van salarisverhoging Gerard Milo

Volgens de raad van commissarissen van de regionale omroep Omroep West is door de publicaties van RTL Nieuws rond de beloning van directeur Gerard Milo een verkeerd beeld is ontstaan.

Personeelsbijeenkomsten

In een tweetal personeelsbijeenkomsten heeft de raad van commissarissen van de omroep gisteren en vandaag uitleg gegeven over de beloning van directeur Gerard Milo. RTL Nieuws beschikt over geluidsopnames van één van deze bijeenkomsten waaruit blijkt dat er onrust is bij het personeel van de omroep. De positie van de directeur staat echter niet ter discussie bij de toezichthouders.

Beloning

De raad betreurt het feit dat veel ophef is ontstaan door een artikel dat in de eerste plaats “gebaseerd is op een wederrechtelijk verkregen document, waarbij ten onrechte het beeld is ontstaan dat Milo een salarisverhoging zou hebben ontvangen.”, aldus de raad. De raad verklaart: Als gevolg van de nieuwe regelgeving over topinkomens (WNT) zag de raad zich in 2015 genoodzaakt de bestaande arbeidsovereenkomst uit 2007 met de heer Milo te herzien door het prestatie-afhankelijke variabele inkomensdeel om te zetten in een belaste vaste vergoeding van ongeveer dezelfde omvang.

Bonus

Ook in de berichtgeving rond een over 2013 uitbetaalde bonus aan de heer Milo terwijl de omroep dat jaar verlies maakte, is gebaseerd op onvolledige informatie, aldus de raad: “Een korting van 1,5 miljoen euro door de provincie Zuid-Holland op de beschikbare subsidie dwong de omroep in 2013 tot forse ingrepen. Op voorstel van de heer Milo is toen door de raad besloten, hangende een juridische procedure, om 750.000 euro van die bezuinigingen via het eigen vermogen op te vangen, om zo te voorkomen dat er zwaar in redactie en redactionele taken zou moeten worden gesneden. Dit strategisch gekozen verlies is uiteindelijk beperkt gebleven tot 330.000. euro“, aldus de raad in een persbericht.

Begrip

“Uiteraard begrijpt de raad dat de suggestie van salarisverhoging in een tijd van bezuinigingen bij medewerkers van de omroep, maar ook bij kijkers en luisteraars tot veel onbegrip en boze reacties leidt.”, aldus de raad. Gisteren maakte presentatrice Debby Roukens bekend de omroep te verlaten door de salarisverhoging die was toegekend aan directeur Gerard Milo.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.