Samenwerking RADIONL, Puur FM en Radio 8FM kost arbeidsplaatsen

De samenwerking tussen RADIONL, Puur NL en Radio 8FM kost twee medewerkers van Regionale Radio Groep in Rosmalen hun baan. Dit bericht Regionale Radio Groep in een persbericht. Regionale Radio Groep is eigenaar van de radiozenders Puur NL en Radio 8FM die uitzenden in Zeeland en Noord-Brabant.

Bundeling van krachten

Gisteren werd bekend dat per 1 december Puur NL verder gaat als RADIO NL. Radio 8FM zal vanaf 1 december verder gaan als volledige non-stop muziekzenders. De veranderingen kost twee medewerkers van Regionale Radio Groep hun baan.

Puur NL

Voor de luisteraars van Puur NL betekent het omvormen van de radiozender per 1 december van RADIONL dat er een gepresenteerde programmering te horen is. RADIONL zendt al uit in een groot deel van Nederland met diverse edities. De volledige productie van de editie van RADIONL voor Noord-Brabant en Zeeland komt vanuit het hoofdkantoor van RADIONL in Sneek (Friesland).

Radio 8FM

Door de ontstane samenwerking met het bedrijf achter RADIONL zal Radio 8FM ook gebruik kunnen gaan maken van de gecentraliseerde techniek in Sneek waar ook RADIONL gebruik van maakt. De huidige programmering (waaronder het live programma ‘Wakker Brabant’) zal wijzigingen ondergaan; in plaats van drie programma-medewerkers wordt dat nog door twee medewerkers gedaan. Formattechnisch zal Radio 8FM de komende tijd nog verder toegroeien naar de kern zoals in hun slogan ‘De Nummer 1 in Classic Hits’, aldus het persbericht.

Regionale Radio Groep blijft rol spelen

Regionale Radio Groep, momenteel faciliterend voor productie van Radio 8FM en Puur NL, behoudt haar taken in inhoudelijke productie van station Radio 8FM. Daarnaast wordt Regionale Radio Groep exclusief verantwoordelijk voor de verkoop van regionale reclameverkoop van Radio 8FM en RADIONL in Noord-Brabant.

Twee medewerkers verliezen baan

Bovenstaande wijzigingen hebben tot gevolg dat er voor twee werknemers bij Regionale Radio Groep in Rosmalen geen werk meer is vanaf 1 december. Wel streeft Regionale Radio Groep naar een uitbreiding van de regionale salesforce om haar verantwoordelijkheden optimaal te kunnen vervullen.

Regionaliteit eisen

Deze bundeling van krachten is grotendeels is volgens Regionale Radio Groep terug te voeren op nieuwe uitleg van regionaliteitseisen in de onlangs verlengde vergunningen. Door minutieuze controle op regionaliteit te wordt het voor regionale radiostations steeds moeilijker om onafhankelijk te blijven zorgen voor programmering en techniek. In samenwerking kunnen de radiozender beter inspelen op de wettelijke eisen.

Afbeelding

Frequenties nieuwe uitzendgebied RADIONL per 1 december: