Schaatsen: WK Allround live bij de NOS op radio en televisie

De mondiale schaatstop bij de allrounders strijkt dit weekeinde neer in Hamar voor het WK Allround. De NOS zendt het evenement live uit op radio en televisie. Ook is het evenement te volgen via een livestream op de website van de NOS.

Vikingschip

Voor de elfde keer in de geschiedenis vinden op het Noorse ijs in Hamar de wereldkampioenschappen allround plaats. In het Vikingschip verdedigen Sven Kramer en Martina Sábliková hun titel op de grote vierkamp. Titelverdediger Sven Kramer kan geschiedenis schrijven door voor de negende keer wereldkampioen te worden.

Afstanden

Zaterdag staan de kortste afstand (500 meter) en de 3.000 meter voor vrouwen en de 5.000 meter voor mannen op het programma. Op zondag staan de 1.500 meter (mannen en vrouwen) en de afsluitende 5.000 meter (v) en 10.000 meter (m) op het programma.

Nederlanders

Voor Nederland verschijnen naast Sven Kramer ook Ireen Wüst, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest verschijnen op het ijs in Hamar. De andere Nederlandse schaatssters zijn Antoinette de Jong en Marije Joling.

Televisie

Op televisie beginnen de uitzendingen zaterdag en zondag om 13.10 uur op NPO 1. De presentatie is in handen van Henry Schut en Dione de Graaff. Commentaar: Herbert Dijkstra, Erik van Dijk en Martin Hersman. Voor de analyse schuiven Erben Wennemars en Rintje Ritsma aan. De wedstrijd is ook te volgen via nos.nl. De uitzendingen duren op beide tot ongeveer 18.00 uur.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 zijn de wedstrijden te volgen in NOS Langs de Lijn. Het commentaar vanuit Noorwegen komt van Sebastiaan Timmerman. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.