Seabreeze AM moet op zoek naar nieuwe uitzendlocatie

De middengolfzender Seabreeze AM uit het Friese Grou moet op zoek naar een nieuwe uitzendlocatie voor haar middengolfuitzendingen. Dit bericht de radiozender op haar Facebook-pagina.

Aquaverium

Seabreeze AM zendt uit vanaf het Aquaverium te Grou. Aldaar staat de zender opgesteld voor de uitzendingen op middengolffrequentie 1395 kHz. Daarnaast is op het dak van het Aquaverium de antenne opgesteld van de radiozender.

Sluiting

Het Aquaverium sluit op termijn haar deuren. Eigenaar Wilkoja Vastgoed B.V. uit Heerhugowaard biedt het Aquaverium sinds maart vorig jaar in volle eigendom te koop aan, maar een koper kwam er niet. Het pand blijkt onverkoopbaar in combinatie met het geldende bestemmingsplan. De eigenaar wil het Aquaverium daarom slopen zodat de locatie dan mogelijk een andere bestemming kan krijgen.

Op welke termijn het Aquaverium wordt gesloten is nog niet geheel duidelijk. In eerste instantie werd er gesproken over 1 mei aanstaande maar volgens de laatste berichten is dat niet het geval.

Verrassing

Voor Seabreeze AM kwam de aankondiging van de sluiting van het pand als een grote verrassing. Volgens de eigenaar was het echter al lang bekend dat het Aquaverium zou gaan sluiten en het is voor de eigenaar een raadsel waarom dit niet gecommuniceerd is naar de radiozender.

Uitzendingen

De radiozender zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe uitzendlocatie. De radiozender blijft voorlopig wel te horen op de middengolf. Daarnaast is de radiozender sowieso te beluisteren via Internet.

Radio Atlantis

Seabreeze AM begon in juni 2016 maar haar uitzendingen via de middengolf onder de naam Radio Atlantis. De radiozender was één van de eerste radiozenders die gebruik ging maken van een zogenaamde kleinvermogen middengolf-vergunning. In september 2016 maakte de radiozender een doorstart onder de naam Seabreeze AM.

Sociale media:

https://www.facebook.com/radioSeaBreeze/posts/1668655416505464