Leidse radiozender Sleutelstad FM viert 10-jarig bestaan

De Leidse commerciële radiozender Sleutelstad FM viert vandaag haar 10-jarig bestaan. De zender viert dit met een nieuwjaarsborrel in ‘Old School Leiden’ en de Sleutelstad 100 op de radio.

Sleutelstad 100

Op Sleutelstad FM wordt vanmiddag de Sleutelstad 100 uitgezonden. Hierin worden de grootste hits uit de hitlijst de Sleutelstad 30 van het afgelopen jaar uitgezonden. De lijst is tussen 12.00 – 19.00 uur te horen op de radiozender. Nummer 1 in deze lijst is de formatie Years & Years met King. De gehele lijst is te vinden op de website van de Sleutelstad FM.

Feestje

Luisteraars zijn van harte welkom in Old School Leiden (Pieterskerkhof 4/A) in Leiden om het 10-jarig bestaan van de radiozender mee te vieren tussen 14.00-17.00 uur. “Je kunt dan ook gebruik maken van de gelegenheid om je programma-ideeën met ons te delen. Dus mis je iets op de Leidse radio, kom langs, pak de megafoon of post-it briefjes en laat je horen. We beloven niet dat we elk idee gaan uitvoeren, maar wel dat we er serieus naar kijken en uiteraard is het extra leuk als je zelf ook een rol wilt spelen bij de uitvoering.”,aldus de radiozender.

Leidse radiozender

Sleutelstad FM is een commerciële radiozender gericht op de regio Leiden. De zender begon officieel met uitzenden op 6 december 2005 via de ether in Leiden op 93.7 MHz. Hiervoor nam men destijds een etherfrequentie over van de Haagse radiozender Hofstad Radio. Daarnaast is de radiozender in de regio Leiden ook te ontvangen via de kabel. De programmering betreft een mix van lokale en regionale informatie en muziek. Elk uur is er via Sleutelstad ook muziek te horen van muzikanten, zangers/zangeressen en bands uit Leiden en omgeving. De eerste jaren heeft de radiozender voornamelijk non-stop muziek aangevuld met nieuws uitgezonden.

Lokale omroep

Sinds 2012 worden er ook veel gepresenteerde programma’s uitgezonden vanuit de studio van Sleutelstad FM. Enige tijd geleden deed Sleutelstad FM nog en een gooi naar zendmachtiging als publieke lokale radiozender voor Leiden. Na een langdurig beslisproces werd de vergunning uiteindelijk toch toegekend aan de bestaande lokale omroep: Omroep Holland Centraal. Deze omroep zendt een programma uit onder de naam Unity FM/TV.

Sleutelstad FM

Sleutelstad FM is in de regio Leiden te beluisteren via de etherfrequentie 93,7 MHz, kabel en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.