Start schaatsseizoen met KNSB Cup uitgebreid bij de NOS

Dit weekend gaat met de KNSB Cup het schaatsseizoen weer van start. De NOS doet uitgebreid verslag van dit evenement.

Staking gaat niet door

Het was de afgelopen week nog onduidelijk of de schaatstop wel zou deelnemen aan de KNSB Cup. Er was een conflict tussen de schaatsers en de KNSB. Uiteindelijk is het conflict over bezuinigingen bij de KNSB woensdag alsnog opgelost. Voornaamste punt van overeenkomst is de zogenaamde premiepot voor de schaatsers. Die zal de komende twee jaar door de schaatsbond worden gevuld met 975.000 euro. De schaatsbond leed in het afgelopen boekjaar een verlies van 2,7 miljoen euro. De schaatsers, teams en de gewesten moesten daardoor flink inleveren.

KNSB Cup

Het eerste grote schaatsevenement van dit seizoen is de KNSB Cup. De NOS doet vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober uitgebreid verslag van de verrichtingen van de nationale schaatstop op de Groningse baan Kardinge tijdens de KNSB Cup, via NPO 1, NPO Radio 1 en NOS.nl.

Presentatie

De presentatie op vrijdag is in handen van Henry Schut. Zaterdag en zondag zit Dione de Graaff klaar. Op de slotdag tekent Erben Wennemars voor de duiding en analyse. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste ‘schaatsstemmen’ Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

NPO 1 en NOS.nl

Op vrijdag begint de uitzending op NPO 1 om 16.20 uur, op zaterdag om 16.00 en op zondag om 13.10 uur. Daarnaast is er een livestream aanwezig op NOS.nl.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 zijn op vrijdag en zaterdag flitsen te horen in de reguliere programmering van de nieuwszender en op zondag is er uitgebreid aandacht voor het evenement tijdens NOS Langs de Lijn (vanaf 14.00 uur). NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.