Stembussen Gouden RadioRing geopend

ringEr kan sinds woensdagmiddag 12.30 uur gestemd worden voor de Gouden Radioring: De genomineerden zijn ‘De Avondploeg’ (Slam!FM), ‘Effe Ekdom’ (AVRO, 3FM) of ‘Het Foute Uur’ (Q-Music). 

De luisteraar bepaalt dat de komende dagen door te stemmen op zijn favoriete radioprogramma van 2012. De stemming loopt van woensdag 14 november 12.30 uur tot donderdag 15 november 20.30 uur. Via de speciale website van de Gouden Radioring zijn de instructies te vinden om te stemmen.

Uitreiking live op radio en televisie
De uitreiking donderdag komt vanuit Theater Gooiland in Hilversum en is live via Radio 2 te beluisteren en met beeld via radioring.avro.nl en 101TV. De uitreiking van de zes vooraanstaande radioprijzen (door nog geheime internationale radiohelden) vindt ’s avonds plaats tussen 20.00 en 21.00 uur, tijdens een feestelijke, rechtstreekse radio-uitzending op Radio 2.

Bubbling Under
Inmiddels heeft de organisatie van de Radioring ook de zogenaamde ‘bubbling under” lijst gepubliceerd. Een overzicht van programma’s en DJ die net niet de finale haalden van de AVRO Gouden RadioRing

De uitreiking van de AVRO Gouden RadioRing wordt sinds 2010 gecombineerd met de andere prijzen voor radio in Nederland, de Marconi Awards. Doubleures tussen de publieksprijzen en juryprijzen zijn er niet. De beste categorieĆ«n uit beide prijzen worden samengevoegd. Sinds 2010 zijn er ook prijzen die door deze combinatie niet meer worden uitgereikt. Zo is het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement vervallen. Bij de Marconi Awards zijn Beste Presentator en Beste Radioprogramma afgeschaft. In de jury zitten tien actieve en objectieve radiomakers, vijf uit de publieke radio en vijf uit de commerciĆ«le radio. Minimaal twee dames is de nadrukkelijke wens en twee mensen die niet in de popwereld werken. Kortom, een brede en diverse afspiegeling uit de Nederlandse radiosector.