Strijd om vergunning lokale omroep regio Leiden spannend

Het is nog geen gelopen race welke omroep zich vanaf volgend jaar de lokale omroep voor de regio Leiden mag roepen.

Unity FM/TV

Momenteel zendt Unity FM/TV uit als lokale omroep voor de gemeenten Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest. Voor de lokale omroep van Leiderdorp is hetzelfde productiebedrijf actief met de radiozender Unity NL. De vergunning in Leiderdorp loopt echter nog een aantal jaar door.

Twee kanshebbers

Naast de huidige lokale omroep voor deze gemeenten doet ook de stichting Lorelei een gooi naar de vergunning met het programma Sleutelstad FM/TV. Deze omroep is nu nog actief als commerciële radiozender in de regio Leiden.

Leiden

Eerder had de gemeente Leiden haar voorkeur uitgesproken voor Sleutelstad FM/TV. De gemeenten Voorschoten gaf eerder haar voorkeur aan Unity FM/TV.

Zoeterwoude gaat voor Unity FM/TV

Gisteravond besloot de gemeenteraad van Zoeterwoude met een nipte meerderheid haar voorkeur uit te spreken voor de huidige omroep: Unity FM/TV.

Geen voorkeur

Oegstgeest moet nog een uitspraak doen over de vergunning van de lokale omroep voor de komende vijf jaar. Dit doet de gemeente volgende week. De verwachting is dat deze gemeente echter geen voorkeur gaat uitspreken voor Unity FM/TV of Sleutelstad.

Commissariaat voor de Media

Het Commissariaat voor de Media zal dan uiteindelijk de knoop gaan doorhakken. Daarbij zou het ook mogelijk kunnen zijn dan het Commissariaat voor de Media besluit uit het huidige uitzendgebied voor één omroep gaat splitsen in meerdere uitzendgebieden.