“Superzondag” bij de NOS met veel sportevenementen

Vandaag, zondag 15 juli, is een dag vol topsport bij de NOS. De Tour de France, de mannenfinale op Wimbledon, de finale van het WK voetbal en EK beachvolleybal. De sportevenementen zijn allemaal rechtstreeks te zien en te volgen bij de NOS. “Met maar liefst tien uur live topsport is er met recht sprake van een ‘Superzondag’”, aldus de NOS.

Tour de France

De Superzondag bij de NOS start om 13.10 uur op NPO 1 met een terugblik op een maand lang WK voetbal. Een uur later volgt het rechtstreekse verslag van de negende etappe in de Tour de France. In 156,5 kilometer koersen de renners van Arras naar Roubaix. Een rit waarin de renners de nodige kasseistroken tegenkomen. Vijftien om precies te zijn.

WK Voetbal

Na de finish van de Touretappe volgt op NPO 1 de voorbereiding op de finale van het WK voetbal: Frankrijk – Kroatië. De aftrap op van het absolute hoogtepunt van het wereldkampioenschap is op een wat afwijkend tijdstip: 17.00 uur.

Wimbledon

Ondertussen is om 15.00 uur de mannenfinale van Wimbledon van start gegaan. De apotheose van het Britse grandslamtoernooi is live te zien op NPO 2. Op NPO 3 start om 19.30 uur het EK beachvolleybal in Apeldoorn. In de openingswedstrijd van het EK neemt het Nederlandse beachvolleybalduo Boehlé/van de Velde het op tegen de beachvolleyballers van Italië.

Hoogtepunten

Naast live sport worden zondagavond ook de hoogtepunten van de dag doorgenomen. Om 22.10 uur nemen Dione de Graaff en Herman van der Zandt in De Avondetappe samen met de gasten aan tafel de dag door. Alle sport van deze Supersportzondag keert nog eens in verkorte vorm terug in de late uitzending van het NOS Sportjournaal om 23.42 uur. Daarin komen onder meer de WB mountainbiken in Vallnord en de tiende etappe van de Giro Rosa aan bod.