WK voetbal live te volgen op radio, televisie en Internet

Vandaag gaat in Rusland het wereldkampioenschap voetbal van start. Het toernooi is tot en met 15 juli te volgen op radio, televisie en Internet.

NOS

Het WK voor landenteams is uitgebreid te volgen via de NOS. Met de start van het WK, betrekt NOS Sport een nieuw onderkomen, zoals het NOS Journaal dat anderhalf jaar geleden deed. Een nieuw decor, omdat het huidige – net als de techniek – dringend aan vervanging toe was. De opvallendste vernieuwing: het nieuwe decor is rond. Daardoor is het eenvoudiger om de verschillende programma’s vanuit één decor uit te zenden of zelfs te combineren.

64 wedstrijden

De NOS zendt de komende weken 64 wedstrijden live voetbal uit. De eerste vijftien dagen zijn er maar liefst drie wedstrijden per dag: 14.00, 17.00 en 20.00 uur (uitzonderingen op 14 en 16 juni). Het live verslag van de duels van 1 en 2 wordt omlijst met een wedstrijdanalyse.

Studio Rusland

Tussendoor is er het NOS Sportjournaal met het laatste (andere) sportnieuws van de dag. Na het Sportjournaal start de NOS met het eerste gedeelte van Studio Rusland, op weg naar wedstrijd 3. Studio Rusland gaat verder na de laatste wedstrijd, met gasten op de bank, analyses, reportages en opvallend WK nieuws.

Ultra High Definition

Het WK 2018 in Rusland wordt scherper dan ooit in beeld gebracht. De NPO en de NOS bieden, bij wijze van experiment, de wedstrijden aan in UltraHighDefinition TV, ook wel 4k genoemd. Dit betekent een vier keer hogere resolutie dan HD, goed voor meer kleuren en contrast. Nederland is één van vijftien landen ter wereld waar het WK in Ultra HD wordt uitgezonden. KPN, Canal Digitaal en Jonaz geven NPO 1 UHD door.

Radio

Het WK voetbal krijgt ook veel aandacht op NPO Radio 1: WK Journaals, updates, flitsen en later in het toernooi ook integrale verslagen. Met analisten in de studio en verslaggever Edwin Cornelissen in de speelsteden. De Vlaamse journalist Hans Vandeweghe volgt op geheel eigen wijze de verrichtingen van de Rode Duivels. Het WK voetbal uitgebreid in Langs de Lijn En Omstreken maar ook te horen in de lopende programmering.

NOS.nl en de NOS-app

Via de NOS-app en op de speciale WK-pagina vind je niet alleen 24/7 het laatste WK-nieuws en de samenvattingen van de wedstrijden, maar ook veel extra materiaal zoals interviews, het speelschema, livestreams, real-time statistieken en een liveblog. Ook zijn via de NOS-app alle wedstrijden live te zien.

Naast de NOS op NPO 1 wordt het toernooi ook uitgezonden door VRT Sporza, BBC en ARD/ZDF.