(C) Mediamagazine

T-Mobile begonnen met vervangen Huawei-apparatuur

Mobiele provider T-Mobile is begonnen met het verwijderen van de apparatuur van Huawei uit haar mobiele netwerk. Dit bericht website Antennekaart.nl

Ericsson

Vorig jaar juli werd bekend dat Ericsson door T-Mobile is gekozen als leverancier voor de vernieuwing van haar mobiele netwerk. Momenteel bestaat een groot deel van het netwerk van T-Mobile uit apparatuur van de Chinese leverancier Huawei. “Ericsson kwam daarbij als beste uit de bus. T-Mobile gaat met Ericsson een langdurige verbintenis aan voor de levering van het mobiele radionetwerk voor zowel 5G, als ook voor het huidige 3G en 4G. T-Mobile en Ericsson zullen gezamenlijk werken aan nieuwe innovaties om het meest bekroonde netwerk van Nederland verder te ontwikkelen.“, aldus het telecombedrijf in een persbericht vorig jaar.

Start

Website Antennekaart.nl bericht dat er inmiddels een start is gemaakt met het vervangen van de apparatuur van Huawei door nieuwe apparatuur van Ericsson. In delen van Noord-Holland is volgens de website T-Mobile begonnen met het vervangen van de apparatuur en antennes. Meer informatie op de website Antennekaart.