“Talpa Radio wil ook Gerard Ekdom en Rob Stenders binnenhalen”

Naast Giel Beelen zou Talpa Radio ook proberen om Gerard Ekdom en Rob Stenders binnen te halen bij hun radioconcern. Dit bericht het Algemeen Dagblad vandaag op basis van “goed ingevoerde bronnen”.

Geen salarisplafond

Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10 maken onderdeel van Talpa Radio. Bij Talpa Radio zouden de DJ’s niet gebonden zijn aan een salarisplafond van 181.000 euro per jaar zoals dat nu bij hun huidige werkgever, de NPO geldt.

Mattie en Wietze

Eerder probeerde John de Mol met zijn Talpa Radio al het populaire radioduo Mattie en Wietze binnen te halen. Dit mislukte omdat Qmusic een verbeterd contract aanbood aan Mattie. Wietze zou volgens het Algemeen Dagblad nog wel in beeld voor een plek bij één van de radiozenders van Talpa.

Giel Beelen

Gisteren werd bekend dat DJ Giel Beelen na twintig jaar niet meer voorkomt in de nieuwe programmering van NPO 3FM. Beelen zou volgens het Algemeen Dagblad ook aan de slag gaan bij Talpa Radio. Volgens ingewijden gaat hij naar Radio Veronica dat wel een steuntje in de rug qua luistercijfers kan gebruiken. Wat hij daar gaat doen is echter nog niet duidelijk. Radio Veronica zou zich mogelijk gaan richten op een jonger publiek.

Kavelruil Radio Veronica en Radio 10

Erik de Zwart, oud-directeur van Radio Veronica, geeft aan dat voor het eventueel verjongen van Radio Veronica een kavelruil met Radio 10 noodzakelijk is. Radio 10 zendt uit op een zogenaamde niet-geclausuleerd kavel terwijl Radio Veronica een deel van haar muziekprogrammering niet-recente muziek moet draaien. Talpa Radio zou kunnen overwegen om de kavels tussen de radiozenders te ruilen.

“Kansen”

“Als ze van Veronica een pop- en rockzender maken, voeren ze mijn oude plan uit. Daar past ook een dj als Rob Stenders bij en ik zie Giel daar ook wel werken.”, aldus Erik de Zwart tegenover het Algemeen Dagblad. “Er liggen kansen voor een pop- en rockzender. 3FM was het, maar dat heeft flink wat luisterpubliek verspeeld.”, aldus De Zwart.