Tele2 start doorgifte lokale omroepen via Interactieve Televisie

Telecomaanbieder Tele2 is gestart met de doorgifte van lokale radio- en televisiezenders
via haar product Interactieve televisie. Jan-Willem te Gussinklo Ohmann, persvoorlichter bij Tele2 bevestigt tegenover MediaMagazine.nl dat de aanbieder is gestart met de uitrol van het aanbieden van lokale radio- en televisiezenders.

Mediahub

Doordat steeds meer lokale omroepen hun signaal aanbieden aan de zogenaamde OLON Mediahub kunnen televisie-aanbieders makkelijker het signaal van de lokale omroepen. Eerder al gingen Vodafone en KPN (inclusief XS4all en Telfort) al over tot het doorgeven van de lokale radio- en televisiezenders. De OLON MediaHub verzorgt voor lokale omroepen de distributie van de radio- en tv-kanalen naar alle pakketaanbieders en online platforms. Het platform is in september 2015 gerealiseerd en wordt door Ericsson beheert in de Media Gateway in Hilversum.

Doorgifte

Nu is ook Tele2 begonnen met het aanbieden van de lokale omroepen via haar televisiedienst Interactieve Televisie. “We zijn het nu aan het uitrollen door het land. Dus de eerste klanten kunnen sinds het begin van deze maand ook de lokale omroepen ontvangen.”,aldus te Gussinklo Ohmann van de telecomaanbieder tegenover deze website.

Landelijk te zien

Tele2 biedt de omroepen aan via een speciaal menu binnen de dienst Interactieve Televisie. Hierdoor zijn de lokale omroepen via de aanbieder niet alleen in het eigen verzorgingsgebied te zien maar in heel Nederland. Een overzicht van de omroepen die via Tele2 worden uitgezonden vind je hier.

De programma’s van de lokale omroepen zijn bij Tele 2 via Interactieve televisie te zien vanuit het hoofdmenu middels het menu ‘Lokale R-TV’. Hier kun je vervolgens een keuze maken tussen de televisie- of radiozenders van de aangeboden lokale omroepen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.