Telecombedrijf Youfone komt met eigen glasvezelaanbod

Youfone is deze week gestart met het aanbieden van glasvezelabonnementen. Het bedrijf biedt pakketten met snelheden van 50, 100, 200 en 500 Mbps. Youfone maakt gebruik van het netwerk van KPN.

Keuze

Klanten kunnen kiezen tussen een losse internet aansluiting, een abonnement met tv en internet, een abonnement met tv, internet en bellen of een abonnement met alleen
internet en bellen.

“Onderkant van de markt”

Het goedkoopste abonnement met 50 Mbps kost  € 35,00 per maand op basis van een tweejarig contract, waarmee Youfone zich aan de onderkant van de markt begeeft. Alleen T-Mobile is goedkoper (€ 32,50) en Telfort zit op hetzelfde prijsniveau. NLE vraagt voor het goedkoopste glasvezelpakket EUR 36,00 per maand en andere
providers zitten qua prijs minimaal boven de € 40,00.

Goedkopere tweejarige contracten

Abonnementen met een looptijd van twee jaar zijn € 1,00 per maand goedkoper dan contracten met een looptijd van één jaar. De abonnementen met een snelheid van 100, 200 en 500 Mbps kennen een maandelijkse abonnementsprijs van respectievelijk EUR 39,00, € 44,00 en € 51,00 per maand op basis van een tweejarig contract.

Televisie aanbod

De aanbieder rekent voor een tv-aansluiting € 12,00 per maand. Dit is inclusief het basis zenderpakket en één tv-ontvanger. Een extra tv-ontvanger kost € 5,00 per maand. Youfone biedt tegen meerprijs een groot aantal extra tv-pakketten.

Vaste telefoonaansluiting

Een telefoonaansluiting kost € 1,00 per maand extra, waarbij Youfone voor € 2,00 per maand een bundel aanbiedt waarmee 1.000 minuten per maand gebeld kan worden met andere vaste- of mobiele Youfone klanten die deze bundel hebben geactiveerd.

Het bedrijf startte in de september een aanbod van Internet, televisie en bellen via het ADSL-netwerk van KPN.