Nostalgische televisiezender ONS behaalt kijkcijferrecord

Nostalgische televisiezender ONS heeft afgelopen weekend een nieuw kijkcijferrecord behaald met een bereik van bijna 3 procent. Dit bericht de televisiezender in een persbericht. “Nooit eerder werden tijdens de zomerse vakantiemaanden zo veel kijkers op één dag bereikt.”, aldus de televisiezender.

Zomerperiode

Terwijl veel zenders tijdens de zomerperiode te maken hebben met dalende kijkcijfers laten bij nostalgische televisiezender ONS de kijkcijfers een stijgende lijn zien de afgelopen maanden. “Met als hoogtepunt een bereik van 447.000 kijkers op zaterdag 5 augustus. Enkel op Nieuwjaarsdag wist ONS nog iets meer kijkers te trekken. Echter keken op die dag miljoenen kijkers meer naar de televisie dan afgelopen weekend.”, aldus de zender. Procentueel gezien is het bereik van afgelopen zaterdag daarmee het hoogte ooit gemeten voor de zender.

Hernieuwde koers

ONS wijdt de stijging in kijkcijfers aan de hernieuwde koers die de zender sinds begin dit jaar heeft ingezet. Steeds meer klassiekers uit de televisiegeschiedenis keren bij ONS terug op de buis. Zo zijn bijvoorbeeld Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen? en James Herriot te zien.

Programma’s

Vanaf september komen daar grote namen als Man over de Vloer, The Saint en Catweazle bij en in de nabije toekomst ook populaire programma’s als George & Mildred en The Flying Doctors. Daarnaast programmeert de televisiezender regelmatig populaire thema-maanden. Zo staat de huidige maand augustus het thema Nederlands-Indië centraal en zal september in het teken van comedy staan.

Basispakket bij Ziggo

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet. ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo en bij KPN op kanaal 89 in het pluspakket. Ook bij alle andere providers in Nederland is de televisiezender in het pakket opgenomen.