The Passion vanuit Amsterdam Zuidoost live op radio en televisie

De achtste editie van The Passion wordt vanavond, donderdag 29 maart gehouden in Amsterdam Zuidoost en live uitgezonden op radio en televisie. Dit jaar heeft The Passion het thema ‘ik zie jou’.

Televisie

Vandaag, Witte donderdag, is de uitzending live te zien om 20:30 op NPO 1. The Passion is inmiddels veel meer dan een tv-uitzending. Zo kan online deelgenomen worden aan de virtuele processie, is er een gratis digitaal veertig-dagen abonnement en organiseren lokale kerken en parochies hun eigen lokale activiteiten. De uitzending op NPO 1 begint om 20.30 uur. NPO 1 is in Nederland ook live te bekijken via Internet.

Cast

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de achtste editie het muzikale paas-evenement The Passion. Noraly Beyer is de verteller van het verhaal.

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower (Gertjan Mulder) vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie en Arjan Ederveen zal Pilatus gaat spelen. Radio 2 DJ’s Paul Rabbering en Frank van ’t Hof lopen in The Passion mee als discipelen.

Radio

De achtste editie van het evenement is dit jaar ook weer te volgen op NPO Radio 2. Wouter van der Goes presenteert en Henk van Steeg doet verslag. De uitzending is tussen 18.00 en 22.00 uur te horen op NPO Radio 2. Blinden en slechtzienden kunnen The Passion dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. NPO Radio 2 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: