The Radio Project levert nieuw jongerenplatform op: ZTACK

The Radio Project, een project om een groep jongeren te laten bouwen aan de radio van de toekomst levert een nieuw jongerenplatform op: ZTACK. “ZTACK gaat jongeren content bieden in de breedste zin van het woord. De focus zal liggen op audio.”, aldus YPCA De Radiofabriek in een persbericht.

Podcast

ZTACK zal per 1 januari 2019 podcast op de kaart gaan zetten voor de Nederlandse jongeren. Dit worden podcasts die boeiend en bindend zullen zijn voor jongeren, verdeeld in de categorieën Now, Edge, Serious & Lab.

Online radiozender

Daarnaast wordt er een non-stop online radiostation gelanceerd dat exact gaat inspelen in de behoefte van jongeren om radio op een specifiekere manier aan te bieden met relevantere content. Zo zal de focus liggen op een volledig nieuwe muziekprogrammering, een ander commercialmodel, een andere manier van live-programmering en bovenal de continue dynamiek om te zorgen dat ZTACK exact gaat bieden wat de jongeren willen horen.

Platform

ZTACK zal zich overkoepelend inzetten als platform om de jongeren naast audiocontent ook videocontent, artikelen en events te bieden, gefaciliteerd via ZTACK.nl, Instagram, Snapchat & YouTube.

The Radio Project

The Radio Project had als doelstelling om op een unieke manier jong multimedia talent tot ontwikkeling te laten komen. Het project kende dan ook een eigentijdse en disruptieve aanpak. Binnen het project werden zo min mogelijk regeltjes opgelegd aan de jongeren, hetgeen een optimale innovatie ten goede kwam. Ze kregen van de initiatiefnemers een volledige vrijbrief om te gaan bouwen aan hun ideale radiostation, met als einddatum 1 januari 2019, het jaar waarin de radio 100 jaar bestaat.

The Radio Project is een initiatief van de Hilversumse mediabedrijven YPCA, ‘De Radiofabriek’ en Radiocoach. De website van het nieuwe platform vind je hier.

Video