Thomas Erdbrink presentator VPRO Zomergasten 2016

Journalist en Iran-correspondent Thomas Erdbrink wordt de presentator van VPRO Zomergasten 2016. Erdbrink maakte in 2015 de alom geprezen en bekroonde VPRO-serie Onze man in Teheran. VPRO Zomergasten is van 31 juli tot en met 4 september iedere zondagavond om 20.15 uur te zien op NPO 2.

Sinds 1988 werd VPRO Zomergasten achtereenvolgend gepresenteerd door: Peter van Ingen, Freek de Jonge, Wim T. Schippers, Hanneke Groenteman, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Connie Palmen, Joris Luyendijk, Bas Heijne, Margriet van der Linden, Jelle Brandt Corstius, Jan Leyers en Wilfried de Jong.

“Frisse benadering”

Karen de Bok, hoofdredacteur VPRO Televisie: “Wij verheugen ons op de frisse benadering van de zomergasten in Nederland door Onze man in Teheran. Thomas is een journalist pur sang die met zijn open blik en kennis zeker voor boeiende avonden zal zorgen.”

“Veel zin in”

Thomas Erdbrink: “Ik had niet verwacht als presentator voor zomergasten te worden gevraagd, maar ik heb er verschrikkelijk veel zin in. Waar ter wereld bestaat het nog om een avond lang écht te praten met de interessantste mensen van het land, live op televisie? Ik ga mijn best doen om de juiste vragen te stellen.”

Thomas Erdbrink (1976) is een Nederlandse journalist. Hij is sinds 2002 correspondent in Iran en werkt voor de New York Times, De Volkskrant en het NOS Journaal. Hij is een van de weinige westerse journalisten in Iran. In 2015 zond de VPRO de vierdelige documentaireserie Onze man in Teheran uit. Hierin toont Erdbrink zijn werk en zijn leven in Iran. De serie werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf 2015. Bij de uitreiking van De Tegel in maart van dit jaar kreeg de serie de publieksprijs en de Tegel in de categorie Achtergrond. In januari 2016 won de documentaire tevens de eerste NPO Gemist Award.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.