Toespraak Premier Rutte over coronavirus te volgen bij NPO, RTL en Talpa

De toespraak van Premier Rutte over de maatregelen rond het coronavirus zal vanavond te volgen zijn bij zowel de NPO, RTL als Talpa. De toespraak begint om 19.00 uur.

Crisis

De Rijksvoorlichtingsdienst liet eerder al weten dat de minister-president vanavond, maandag 16 maart, zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden.

NOS

Zondag was al bekend geworden dat de NOS de toespraak gaat uitzenden op NPO 1 om 19.00 uur. Hierdoor begint de talkshow De Wereld Draait Door eenmalig om 19.20 uur. De toespraak is ook te volgen via de website van de NOS.

RTL

RTL gaat de toespraak uitzenden op RTL 4 en RTLZ. Ook RTL 4 past het uitzendschema aan vanwege de toespraak. RTL Boulevard begint 1,5 uur eerder om 17.00 uur en om 18.30 uur begint een extra uitzending van het RTL Nieuws. De toespraak is ook te volgen via de website van RTL Nieuws.

Talpa

Ook Talpa gaat de toespraak uitzenden via SBS6 en het online platform KIJK.nl. Ook is de toespraak te horen op: Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica. Na de toespraak van Premier Rutte, wordt de reguliere programmering van de tv- en radiozenders SBS6, Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica hervat.