Top 2000 op Radio 2 van start

radio2De veertiende editie van de Top 2000 is dinsdagmiddag om 12.00 uur van start gegaan. Radio 2-dj Bert Haandrikman gaf het startsein met de aankondiging van het nummer dat onderaan staat, A View to a Kill van Duran Duran.

Queen voert de hitlijst, die is samengesteld door luisteraars, net als vorig jaar aan met Bohemian Rhapsody. Hotel California van The Eagles staat tweede en de derde positie wordt ingenomen door Led Zeppelin met Stairway to Heaven. Triggerfinger tekent voor de hoogste nieuwe binnenkomer en staat met I Follow Rivers op de 79e plaats. De volledige lijst vind je op de website van Radio 2.

Traditioneel wordt de Top 2000 uitgezonden van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond en is natuurlijk te beluisteren via Radio 2. Luisteraars kunnen een deel van de uitzendingen live volgen vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid, op het Mediapark in Hilversum. Daarnaast is de Top2000 ook te zien via het digitale themakanaal Cultura.

Snob 2000
Voor het eerst is er dit jaar ook een Snob 2000, een alternatieve lijst met nummers die niet in de Top 2000 staan. De Snob 2000, die werd samengesteld door bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes, wordt aangevoerd door Jungleland van Bruce Springsteen. De Snob 2000 is te beluisteren via Spotify