TOPradio gaat beslissing rond verliezen FM-frequenties aanvechten

De Vlaamse commerciële radiozender TOPradio stapt naar de Raad van State om de beslissing van Vlaams minister van Media Sven Gatz aan te vechten. De radiozender viel vorige week buiten de boot bij het verdelen van vier FM-frequentiepakketten. Dit zegt de directeur van de radiozender Bruno Heyndrickx. Volgens de zender zijn er fouten gebeurd bij de evaluatie van de zender.

Buiten de boot

De radiozender had zich kandidaat gesteld voor één van de vier regionale commerciële radionetwerken in Vlaanderen. Minister Sven Gatz (media) besloot de vergunningen toe te kennen aan S-Radio, VBRO, HIT! en Stadsradio Vlaanderen.

Reclamemarkt

Volgens Heyndrickx zijn er fouten gemaakt bij het vergelijken van de radiozenders. “Topradio en Ment waren de zenders met de grootste groeimogelijkheden op de nationale reclamemarkt”, zei directeur Bruno Heyndrickx onmiddellijk. “Zij worden nu vervangen door twee producten waarvan we weten dat ze op dit moment niet leefbaar zijn en dus geen kwalitatieve radio kunnen maken.”

“Fouten en slordigheden”

Heyndrickx stelt tegenover de VRT dat er in het evaluatieverslag van de minister tal van “fouten en slordigheden”. Dat verslag werd opgesteld door een onafhankelijke jury, die, aldus de Topradio-directeur, bestond uit “tijdelijk aangetrokken contractuelen” op het kabinet van Gatz. “De competenties van die personen zijn niet bekend. Ik heb ernstige vragen over de manier waarop die evaluatie gebeurd is. Het is niet evident dergelijke gespecialiseerde materie te beoordelen.”, aldus de directeur tegenover de VRT.

Petitie

Het kan tot zes maanden duren alvorens de Raad van State met een uitspraak komt. De radiozender is ook gestart met een petitie om de radiozender te behouden. Deze petitie is inmiddels al bijna 55.000 keer ondertekend.

Sociale media: