Tour de France tot en met 2023 te zien bij NOS

De Tour de France is ook de komende zeven jaar bij de NOS te zien. De NOS zet het contract met de Franse wielerorganisatie ASO, dat liep tot 2019, voort tot en met de Tour van 2023.

Sociale media

Nieuw in de overeenkomst is dat de NOS ook de rechten voor social media van de Tour de France heeft verworven.

Geschiedenis

De Ronde van Frankrijk en de NOS kennen een lange geschiedenis. Sinds 1969 zendt de NOS live beelden uit van de Tour de France.

“Bijzonder”

NOS-directeur Jan de Jong: “Het behouden van sportrechten is in het huidige medialandschap geen vanzelfsprekendheid. Vandaar dat de lengte en inhoud van het nieuwe contract bijzonder is. De NOS verslaat topsport. De Tour past naadloos in het NOS-aanbod met rechten van de Olympische Spelen, WK en EK voetbal en de eredivisie. De Tour blijft de komende jaren journalistiek gezien zeer relevant, zeker nu Nederland met een talentvolle lichting wielrenners kans maakt op succes.

VRT en Eurosport

Ook de Belgische VRT en Eurosport behoren tot de zenders die de Tour 4 jaar langer mogen uitzenden. De overeenkomst geldt ook voor wedstrijden als Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné, allemaal georganiseerd door ASO.

Start

Vandaag gaat de 104e editie van de Tour de France van start in het Duitse Düsseldorf. De tour duurt nog tot en met zondag 23 juli en is uitgebreid te volgen bij de NOS. Naast de NOS doet ook sportzender Eurosport verslag van de Tour de France. Daarnaast zijn de beelden van de tour ook te zien bij de Vlaamse VRT.

Sociale media: