Tour de France live bij NPO, VRT en Eurosport

Tot zondag 24 juli staat de wielrenwereld weer in het teken van de Tour de France. Alle etappes zijn rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 1, NPO Radio 1 en npo.nl. Ook sportzender Eurosport en de Vlaamse openbare omroep VRT besteden aandacht aan dit evenement.

Nederlandse inbreng

Het peloton rijdt in deze 103e editie vanuit de toeristische trekpleister Mont Saint-Michel in Bretagne naar de Champs-Elysées in Parijs. Vijftien Nederlandse wielrenners doen er dit jaar mee. Giant-Alpecin is de hofleverancier als het gaat om Nederlandse wielrenners, met Laurens ten Dam, Roy Curvers, Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer.De Nederlandse formatie Lotto-Jumbo neemt vier landgenoten mee: kopman Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindeman, Dylan Groenewegen en Timo Roosen. De Amerikaanse ploeg Cannondale telt drie Nederlanders: Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle. Andere landgenoten in de Tour zijn Wout Poels (Sky), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Stef Clement (IAM Cycling).

NPO

Alle 21 etappes zijn ’s middags rechtstreeks te volgen op NPO 1 en npo.nl, met het vertrouwde commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Na afloop volgt rond 17.30 uur een nabeschouwing met deskundigen en renners. Elke avond start om 19.30 uur op NPO 1 na een jaar afwezigheid het NOS Tourjournaal, met reacties, interviews en een uitgebreide samenvatting van de etappe van die dag.

De Avondetappe

Ook De Avondetappe is terug van weggeweest. Dione de Graaff en Herman van der Zandt presenteren samen de nieuwe versie van het late avondprogramma. Naast gesprekken met gasten uit de wielerwereld schakelen ze live naar verslaggever Kees Jongkind bij het rennershotel voor reacties van etappewinnaars, ploegleiders en uitvallers. Verder wordt de etappe van die dag net even anders samengevat, zijn er reportages en keert ook de rebus terug. Op EK-speeldagen start De Avondetappe rond 23.30 uur en op andere dagen is dat 22.10 uur.

NPO Radio 1

NPO Radio 1 Sportzomer zendt uit van 09.30 tot 23.00 uur, maar tijdens de Tour is het tijdblok tussen 14.00 en 18.00 uur ingeruimd voor Radio Tour de France. Met de vertrouwde zomerse muziek, de tunes en de jingles, met NOS-verslaggevers Sebastiaan Timmerman (op de motor) en Gio Lippens (bij de finish), met Robbert Meeder vanuit de studio in Hilversum en met deskundige analyses van Maarten Tjallingii. ’s Avonds wordt met gasten teruggeblikt op de etappe. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NOS.nl

Ook via NOS.nl/tour volg je de renners op de voet tijdens de Ronde van Frankrijk. Op deze uitgebreide Tour-site vind je dagelijks een liveblog, nieuwsberichten, etappe-overzichten met hoogteprofielen, klassementen en reacties vanuit en rond het deelnemersveld. De koers is ook live te volgen via npo.nl en de NPO app

Eurosport

Ook sportzender Eurosport 1 besteedt uitgebreid aandacht aan de Tour de France. Elke dag is de koers live te volgen via de commerciële sportzender. Het commentaar is de eerste week in handen van José Been samen met Bobbie Traksel. Karsten Kroon is co-commentator van José Been in de tweede week en Michael Boogerd in de derde week. Elke avond rond 21.30 is er een programma met de samenvatting van de etappe, interviews en analyses.

VRT

Ook op de Vlaamse openbare omroep VRT is de Tour de France live te volgen. Via VRT Sporza zullen José De Cauwer en Michel Wuyts de etappes verslaan. Vanaf 12 juli is er rond 22:00 uur het programma Vive le Vélo met Karl Vannieuwkerke.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.