Tussenstand 3FM Serious Request na twee dagen: 2.446.754 euro

3FM Serious Request heeft tijdens de eerste twee dagen van de actie 2.446.754 euro opgehaald. Gisteren stond de teller nog op ruim 1,2 miljoen euro.

Heerlen

DJ’s DJ’s Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering draaien sinds vrijdagavond verzoeknummers vanuit het Glazen Huis in Heerlen tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor een ‘stille ramp’, waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt. De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Airco

De warme temperaturen buiten spelen ook de DJ’s in het Glazen Huis parten. Door de hoge buitentemperatuur werd het ook in het glazenhuis in Heerlen erg warm waardoor de deur op een kier werd gezet. Inmiddels is er een airco in het huis gezet om de temperatuur weer op peil te krijgen. Dit is volgens de website 1Limburg voor het eerst in het bestaan van de actie Serious Request.

Klachten

Volgens 1Limburg regent het op social media klachten over de nieuwe opzet van 3FM rond de actie Serious Request. Onvrede is er vooral over het stoppen van enkele vaste onderdelen. Zo ontbreken dit jaar het sapjesalarm, veiling-tv en de slaapgasten. Deze veranderingen zouden volgens de website 1Limburg tot veel klachten op social media hebben geleid.

Normaal

Zanger Bennie Jolink zet zijn vraagtekens bij de actie van 3FM Serious Request. Zo liet hij zaterdagavond blijken tijdens het afscheidsconcert van de rockgroep ‘Normaal’ in Arnhem. “Een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris.” Zo noemt zanger Bennie Jolink de dj’s van 3FM die voor Serious Request zitten opgesloten in het Glazen Huis.”Het is een publiciteitsstunt waarbij er uiteindelijk tonnen aan de strijkstok blijft hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor onderzoek tegen kanker.” Drummer Jan Manschot, mede-oprichter van Normaal, overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

Tweets:

https://twitter.com/CarlaHovens/status/678312369093795841

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.