TV-zender ONS behaalt kijkcijferrecord met Tommy Cooper

De nostalgische tv-zender ONS heeft afgelopen zondag een nieuw kijkcijferrecord behaald met ruim een half miljoen kijkers. Mede dankzij de start van de shows van de legendarische goochelaar Tommy Cooper wist de zender die dag een bereik van 3,2% te realiseren. Binnen de doelgroep 65+ was het bereik zelfs bijna 8%, aldus de televisiezender in een persbericht.

“Hernieuwde koers”

Bij nostalgische televisiezender ONS stegen volgens het persbericht de kijkcijfers het afgelopen jaar tot grote hoogte. ONS wijdt de stijging in kijkcijfers aan de hernieuwde koers die de zender sinds begin dit jaar heeft ingezet. Steeds meer klassiekers uit de televisiegeschiedenis keren bij ONS terug op de buis.

Klassiekers

Zo zijn bijvoorbeeld Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen? en James Herriot te zien. En sinds kort ook grote namen als Man over de Vloer, The Saint, Catweazle en George & Mildred. Afgelopen zondag startte de televisiezender met het opnieuw uitzenden van de shows van de legendarische goochelaar Tommy Cooper, dat leidde tot 502.000 kijkers op die dag. Binnen de doelgroep 65+ werd 7,6% bereikt.

Seniorenmarkt in de lift

De stijgende kijkcijfers bij de tv-zender tonen volgens de zender eens te meer aan hoe zeer de seniorenmarkt in de lift zit. “Steeds meer kijkers uit die doelgroep zoeken op televisie naar herbeleving en nostalgie die ze bij de reguliere zenders niet terugvinden.”, aldus de tv-zender in een persbericht.

NostalgieNet

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en onderscheidt zich met programma’s die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series. ONS is beschikbaar voor ruim 5 miljoen huishoudens.

Ziggo en KPN

De televisiezender is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo en bij KPN op kanaal 89 in het pluspakket. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.