Uitreiking The Oscars live op Net5, Moviehit Top 101 op Sky Radio

In de nacht van zondag op maandag worden The Oscars uitgereikt. De uitreiking is dit jaar live te volgen via Net5. Sky Radio brengt zondag veel filmmuziek in de Moviehit Top 101.

Nominaties

The Academy Awards, beter bekend als The Oscars, worden voor de 91e keer uitgereikt. Onder andere Bohemian Rhapsody, The Favourite en A star is born maken kans in de categorie ‘Beste Film’. Voor laatstgenoemde film zijn acteur Bradley Cooper en actrice Lady Gaga in de race voor de categorie ‘Beste mannelijke hoofdrol’ en ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’. Er zijn deze editie geen Nederlandse nominaties. De film Bankier  van het verzet viel in de voorselectie af.

Live op Net5

Net5 zendt voor het vierde jaar op rij als enige Nederlandse televisiezender live de 91e uitreiking van The Oscars, ook wel Academy Awards genaamd, uit. De meest prestigieuze filmawards ter wereld worden in 24 categorieën in Hollywood uitgereikt in aanwezigheid van de grootste acteurs en actrices.

De uitzending begint in de nacht van zondag op maandag om 2 uur. Op maandag 25 februari is de samenvatting te zien om 18.30 en 23.15 uur op Net5.

Filmmuziek op Sky Radio

Sky Radio brengt zondag luisteraars al in de stemming voor de 91e Oscaruitreiking. Het muziekstation zendt zondag vanaf 9 uur een speciale Moviehit Top 101 uit. “Shallow’ van Lady Gaga & Bradley Cooper (uit A Star Is Born), ‘Thinking Out Loud’ van Ed sheeran (uit Bridget Jones’s Baby), ‘Skyfall’ van Adele (uit James Bond – Skyfall), ‘My Heart Will Go On’ van Céline Dion (uit Titanic)… ze komen allemaal voorbij!“, aldus de radiozender. Sky Radio is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: