Van der Garde geen co-commentator meer bij Formule 1 op Ziggo Sport

In het nieuwe Formule 1-seizoen zal Giedo van der Garde niet meer aanschuiven als co-commentator bij de Formule 1-races op Ziggo Sport. Dit heeft Olav Mol bekend gemaakt op Twitter.

Co-commentator

In het vorige raceseizoen schoof de voormalig Formule 1-coureur een aantal keren aan bij commentator Olav Mol om de races van co-commentaar te voorzien op Ziggo Sport. Dit was onder andere het geval bij de races van Spanje, Hongarije en Oostenrijk. In het komende seizoen zal Van der Garde niet meer aanschuiven bij Olav Mol.

Nieuw seizoen

Vanaf 17 maart gaat het nieuwe raceseizoen van start in Melbourne. Deze week zijn de Formule 1-teams met hun voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gestart door het testen van de nieuwe auto’s in Barcelona.

Zoals Ziggo Sport vorig jaar al bekend maakte zal via de sportzender Ziggo Sport, die zonder meerkosten is te bekijken voor alle abonnees van Ziggo met digitale televisie, dit jaar naast de kwalificaties en de race ook de trainingen op de vrijdag gaan uitzenden. Formule 1-liefhebbers die geen abonnement hebben bij Ziggo kunnen het aanvullende sportpakket van Ziggo Sport Totaal aanschaffen.

F1 TV Pro

Sinds deze week is ook de dienst F1 TV Pro beschikbaar gekomen in Nederland. Met de app, die samen met Ziggo in Nederland op de markt is gebracht, kunnen onder andere de races live en on demand worden bekeken. Daarnaast is het mogelijk van elke coureur on-board camerabeelden te bekijken. Het is nog niet mogelijk om de races via Chromecast of Apple Airplay naar je tv te streamen.