Van Gessel nieuwe directeur RTV Noord-Holland

Paul van Gessel (47) wordt per 1 februari 2013 de nieuwe directeur van RTV Noord-Holland en AT5. Dit bericht de regionale omroep in een persbericht.

Beide zenders zitten sinds 1 juli 2012 onder één dak en hebben sinds de overname van AT5 door RTV Noord-Holland, AVRO en Het Parool één algemeen directeur. Van Gessel is afkomstig van BNR Nieuwsradio waar hij hoofdredacteur is. Hij volgt Robert Zaal op, die per 1 november directeur is geworden van de Wereldomroep.

Paul van Gessel is sinds 2007 hoofdredacteur van de landelijke nieuwszender BNR Nieuwsradio. De journalistieke wortels van Van Gessel zijn niet alleen in landelijke media (onder meer NOS, NCRV, AVRO, VARA) te vinden, maar ook in lokale (Omroep Nijmegen) en regionale media (Omroep Gelderland en L1). RTV Noord-Holland en AT5 menen met de komst van Paul van Gessel een directeur te hebben gevonden die inhoudelijk sterk is en zijn managementkwaliteiten zal inzetten om resultaatgericht te werk te gaan.

Paul van Gessel: “RTV Noord-Holland en AT5 hebben één zekerheid: ze moeten grote bewegingen maken wil het een toekomst hebben waarin niets meer lijkt vast te staan. Het veranderend nieuwsgedrag, de digitalisering, de jacht op financiering: het mediabedrijf dat in deze dynamiek een spilfunctie naar de doelgroep wil vervullen, moet zich ook dynamisch opstellen. Dat hoop ik met de medewerkers bij RTV Noord-Holland en AT5 neer te kunnen zetten. Een ondernemende, energieke en ambitieuze organisatie die er is voor de gepassioneerde Noord-Hollander en de trotse Amsterdammer”.

Paul van Gessel is benoemd door de Raad van Toezicht (RvT) van RTV Noord-Holland en de Raad van Advies van ARPA (AVRO, RTV Noord-Holland, Het Parool en AT5). Joyce Sylvester, voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Noord-Holland over de benoeming: “Wij zijn verheugd met zijn komst en kijken uit naar de start van zijn werkzaamheden.” (Persbericht)