VBRO Evergreen op zoek naar geld voor uitzendingen via DAB+

De Vlaamse radiozender VBRO Evergreen is op zoek naar geld om haar uitzendingen via DAB+ te continueren.

Norkring

VBRO Evergreen is sinds januari 2017 te beluisteren via het commerciële DAB+-netwerk van aanbieder Norkring in Vlaanderen. Norkring heeft vorig jaar het aantal steunzenders van dit netwerk fors uitgebreid. Hiermee is de dekking van het netwerk verbeterd.

Kosten omhoog

Voor radiozenders betekent dit wel dat de kosten voor het uitzenden via DAB+ omhoog gaan. In oktober 2017 stopte Radio FG al haar uitzendingen via dit DAB+-netwerk omdat de kosten voor het uitzenden via de digitale ether te hoog zijn geworden.

100.000 euro per jaar nodig

VBRO Evergreen geeft nu ook dat het uitzenden via DAB+ “handenvol geld kost“. Wanneer donateurs niet gaan bijspringen moet de radiozender eind maart haar uitzendingen staken via DAB+. Op een speciale website van de Vlaamse commerciële radiozender wordt luisteraars opgeroepen om donateur te worden.

De radiozender zou 300 donateurs nodig hebben die elke maand 30 euro doneren voor de uitzendingen. Hiermee ontvangt VBRO Evergreen ongeveer 100.000 euro per jaar voor uitzendingen via de digitale ether.

VBRO

VBRO Evergreen is een themazender van de commerciële radiozender VBRO die naast DAB+ ook via de FM is te ontvangen in Vlaanderen. VBRO (Vrije Brugse Radio-Omroep) richt zich op het Nederlandstalige lied. VBRO heeft naast Evergreen nog een aantal themazenders: Non Stop, PopRadio 3 en Starparade. Deze drie radiozenders zijn exclusief via Internet te beluisteren.

Sociale media:

https://www.facebook.com/vbroevergreen/videos/840502582960677/