Veel aandacht voor Eurovisie Songfestival in media

Deze week vindt de 60e editie van het Eurovisie Songfestival plaats. Diverse radio- en televisiezenders besteden deze week aandacht aan dit evenement.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Wenen. Bij de vorige editie ging namelijk de Oostenrijker Conchita Wurst met de overwinning aan de haal ging. Trijntje is met haar nummer Walk Along aan de beurt in de eerste halve finale op dinsdag 19 mei.

Eurovisie Songfestival op NPO 1

NPO1 zendt zowel de halve finales als de finales deze week live uit. De halve finales zijn op dinsdag en donderdag en de uitzending begint om 21.00 uur. Het commentaar wordt dit jaar, net als vorig jaar, verzorgd door Cornald Maas en Jan Smit. Zij praten met de deelnemers van het Songfestival en geven een uniek kijkje achter de schermen.

Voor het eerst in de geschiedenis mag ook Australië meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dat besloot de ESF-organisatie ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het evenement. Namens Nederland geeft dit jaar niet Tim Douwsma maar Edsilia Rombley de punten aan andere landen. NPO is ook live te zien via Internet: http://www.npo.nl/live/npo-1

NPO Radio 5 viert 60 jaar Songfestival

NPO Radio 5 staat vanavond de hele avond in het teken van de 60e verjaardag van het Songfestival. Tijdens een speciale thema uitzending blikt de publieke nostalgische zender terug op al het moois dat 60 jaar Eurovisie Songfestival ons heeft gebracht. De presentatoren kijken ook in spanning vooruit naar de dag van de eerste halve finale in Wenen en het optreden van Trijntje Oosterhuis. Van 19.00 tot 00.00 uur vat NPO Radio 5 60 jaar Eurovisie Songfestival samen in één feestelijke radio-uitzending. Luisteraars en het aanwezige publiek in de studio genieten van de Songfestival-liedjes van weleer: van de allereerste Nederlandse inzending uit 1956 tot de hit van The

Common Linnets uit 2014. Er zijn optredens van Ronnie Tober (1968), Lenny Kuhr (1969), Ben Cramer (1973), Justine Pelmelay (1989), Maxine & Franklin Brown (1996), Marlayne (1999) en Esther Hart (2003). De Songfestival uitzending wordt gepresenteerd door Hijlco Span en Ron Stoeltie. Radio 5 is te ontvangen via Middengolf (747 kHz), DAB+, diverse digitale pakketten en wereldwijd via Internet.

NPO Radio 2 ‘Aan de Slag’

Het NPO Radio 2-programma ‘Aan De Slag’ komt vanaf vandaag een week lang vanuit Wenen tussen 09-12 uur. Radio 2-dj Bart Arens doet tot en met vrijdag verslag vanuit de Oostenrijkse hoofdstad. Ook als Trijntje niet doorgaat naar de finale, blijft Bart Arens vanuit Wenen uitzenden. Trijntje Oosterhuis komt iedere dag langs in de Radio 2-locatiestudio. Ook andere gasten rondom het Eurovisie Songfestival schuiven bij Arens aan in de studio. De finale van het Songfestival is op zaterdag 23 mei.

Radio Oost

De regionale omroep Radio Oost staat dinsdag helemaal in het teken van het Songfestival. De leukste en meest succesvolle songfestivalnummers worden gedraaid, luisteraars kunnen verzoekplaten aanvragen en er zijn leuke prijzen te winnen. Op Radio Oost wordt de songfestivalquiz gespeeld waarmee de box ’80 Original Mega Eurovision Hits’ met 4 CD’s en 1 DVD gewonnen kan worden. Op rtvoost.nl kan gestemd worden op het mooiste songfestivallied ooit. De songfestivaldag begint dinsdag om 06.00 uur op Radio Oost en eindigt om 18.00 uur. Radio Oost is te ontvangen via FM, DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.