Veel klachten over verdwijnen Stingray Brava NL bij KPN Interactieve TV

Op sociale media en forums zijn veel klachten te lezen over het verdwijnen van de televisiezender Stingray Brava NL uit het aanbod bij KPN Interactieve TV.

Wijzigingen

KPN heeft op 4 juli een groot aantal wijzigingen doorgevoerd in haar dienst KPN Interactieve TV. Een aantal zenders zijn uit het aanbod verdwenen waaronder E! Entertaiment en Stingray Brava NL. Ook zijn er wijzigingen doorgevoerd in het aanbod van regionale televisiezenders.

Klachten

Het verdwijnen van Stingray Brava NL heeft tot veel klachten geleid op diverse sociale media en forums. De televisiezenders was tot 4 juli de enige televisiezender met aandacht voor klassieke muziek.

“Helaas”

Met het verdwijnen van Brava NL is de laatste televisiezender die valt onder Stingray uit het aanbod verdwenen bij KPN. Robert Rutten, COO bij Stingray, gaf eerder tegenover deze website aan dat het verdwijnen te maken heeft met een mix van kijkcijfers en de gevraagde vergoeding. “Helaas waardeert KPN muziek minder,” aldus Rutten.

Interactieve app

Rutten zei toen nog wel in gesprek te zijn met de aanbieder te zijn om de zenders op termijn via een interactieve app te laten terugkeren, al kan dat nog enige tijd duren. KPN biedt nog wel de 50 non-stop muziekzenders van Stingray Music aan in het aanbod van de dienst Interactieve Televisie.

AVRO Klassiek

Op het KPN Forum zijn inmiddels veel klachten te lezen over het verdwijnen van de televisiezender Stingray Brava NL uit het aanbod van KPN Interactieve TV. Forum-leden verwijzen gedupeerde kijkers die het aanbod van klassieke muziek via Brava NL missen naar de dienst ‘Meer TV’.

Via deze dienst die op te vragen is via onder andere de ontvanger van KPN kan worden gekeken naar vele concerten van AVRO Klassiek. Klanten van KPN die opnames hebben gemaakt via hun interactieve ontvanger van Brava NL komen ook bedrogen uit, deze opnames zijn ook niet meer te raadplegen.

Telfort en Xs4All

De wijzigingen in het aanbod van KPN Interactieve TV zijn ook doorgevoerd bij de KPN-merken Telfort en Xs4All.